Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

Έργα οδοποιίας σε χωριά Δ.Ε.Λιδωρικίου από τον Δήμο Δωρίδας κόστους 147.768 €

Στην προκήρυξη του έργου «Δημοτική Οδοποιία Λιδωρικίου», προϋπολογισμού 147.768 ευρώ, προχώρησε ο Δήμος Δωρίδας.
Να σημειώσουμε πως το έργο αφορά παρεμβάσεις σε δρόμους των Τοπικών Κοινοτήτων του Λιδωρικίου, ενώ ο διαγωνισμός για την ανάδειξη αναδόχου θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 6 Μαΐου.
Αναλυτικότερα τα έργα που θα γίνουν :

Λιδωρίκι
Στη τοπική Κοινότητα Λιδωρικίου, θα γίνουν παρεμβάσεις σε δύο δρόμους για τη βελτίωση της βατότητάς των.
Τμήμα Α: Η πρώτη παρέμβαση θα γίνει σε δρόμο παρά την οικία Ανέστου.
Επειδή η υφιστάμενη τσιμεντόστρωση αυτού του δρόμου έχει υποστεί πολλές φθορές λόγω της διέλευσης πρόσφατα σε αυτόν αγωγού κοινής ωφελείας, θα γίνει καθαίρεση σε όλο το πλάτος και μήκος του υφιστάμενου σκυροδέματος. Στη συνέχεια ο δρομίσκος θα διαστρωθεί με πλέγμα σε όλο το πλάτος και μήκος αυτού. Τέλος θα γίνει διάστρωση σκυροδέματος κατηγορίας c16/20 πάχους 15 εκ. σε όλη την επιφάνεια του δρομίσκου.
Θα δοθεί ιδιαίτερη προσοχή κατά την εκτέλεση του έργου να μη εισέρχονται όμβρια ύδατα σε ιδιοκτησίες που υπάρχουν εκατέρωθεν του δρόμου.
Τμήμα Β: Στο τμήμα αυτό θα γίνει τσιμεντόστρωση του δρόμου που βρίσκεται πάνω από την παιδική χαρά μέχρι την οικία Ταμβάκη.
Οι εργασίες που πρόκειται να γίνουν είναι οι εξής: Τροποποίηση της ερυθράς με εκσκαφή ώστε ο δρόμος να αποκτήσει ενιαία κατωφερική κλίση. Τοποθέτηση σε όλη την επιφάνεια του προς τσιμεντόστρωση δρόμου χαλύβδινου πλέγματτος. Διάστρωση με σκυρόδεμα.

Δωρικό
Στη τοπική Κοινότητα Δωρικού, θα γίνει ασφαλτόστρωση του ήδη τσιμεντοστρωμένου δρόμου από το προσκυνητάρι μέχρι την κάτω βρύση στο πλάτανο. Η επιφάνεια του προς ασφαλτόστρωση δρόμου είναι 940,03 τετραγωνικά μέτρα.
Για την υλοποίηση αυτού του έργου θα γίνει ασφαλτική συγκολλητική επάλειψη στην επιφάνεια του τσιμεντοστρωμένου δρόμου, θα γίνει διάστρωση ισοπεδωτικής στρώσης μέσου πάχους 3εκ. Τέλος θα τοποθετηθεί ασφαλτική στρώση κυκλοφορίας συμπυκνωμένου πάχους 5εκ.

Μαλανδρίνο
Στην τοπική Κοινότητα Μαλανδρίνου θα γίνουν οι εξής παρεμβάσεις:
Τμήμα Α: Θα κατασκευασθεί πέτρινος τοίχος στο κεντρικό δρόμο εισόδου από την Άμφισσα , από Iδιοκτησία Νικ. Μαστροχρήστου προς ιδιοκτησία Παν. Παναγιωτόπουλου και σε μήκος 189,0 μέτρων.Οι εργασίες που θα γίνουν για την υλοποίηση του έργου είναι:
α) Καθαίρεση του υφιστάμενου από λιθοδομή τοίχου.
β) Όρυξη βράχου σε μήκος 38,23 μ.
γ) Εκσκαφή θεμελίων για την έδρα- ση του νέου προς κατασκευή τοίχου από αργολιθοδομή.
δ) Κατασκευή θεμελίου από σκυρόδεμα κατηγορίας.
ε) Λιθοδομή μιας ορατής όψεως ύψους 1,60 μ με αργούς λίθους από την περιοχή ,με ταυτόχρονη διαμόρφωση της όψης της λιθοδομής.
στ) Επικάλυψη στέψης του τοίχου
με ακανόνιστες χονδρόπλακες και με επί πλέον εργασία μόρφωσης της ακμής τους στην όψη.
Τμήμα Β: Θα γίνει τσιμεντόστρωση δρομίσκου προς οικία Δημητρίου Αλεξόπουλου σε επιφάνεια 67,0 μ2. Θα τοποθετηθεί χαλύβδινος οπλισμός σε όλη την επιφάνεια του προς τσιμεντόστρωση δρόμου. Τέλος θα γίνει διάστρωση με σε όλη την επιφάνεια του δρόμου.

Αμυγδαλιά
Στην Τοπική Κοινότητα Αμυγδαλιάς, θα γίνουν οι εξής παρεμβάσεις:
Τμήμα Α: Στο τμήμα αυτό θα γίνει βελτίωση τμήματος δρόμου από ιδιοκτησία Γεωργίου Καμουτή προς τον Άγιο Δημήτριο σε επιφάνεια 572,10 μ2.
Για να έχει επιτυχία αυτή η παρέμβαση και να γίνει ο δρόμος ασφαλής και να εξασφαλίζεται ομαλή κυκλοφορία των οχημάτων θα πρέπει να γίνουν οι εξής εργασίες.
α) Διάστρωση σε επιφάνεια 572,10 μ2 , υπόβασης μεταβλητού μέσου πάχους 10 εκ. ώστε να καλυφθούν τα κενά και να δοθούν οι σωστές κλίσεις στη συγκεκριμένη στροφή.
β) Τοποθέτηση πλέγματος σε επιφάνεια 572,10 μ2.
γ) Διάστρωση σκυροδέματος πάχους 15 εκ. σε επιφάνεια 572,10 μ2.
Κατά την διάστρωση του σκυροδέματος θα δημιουργηθούν εγκοπές – εγκάρσιες ραβδώσεις με χρήση τάβλας , επί της επιφάνειας του σκυροδέματος για να αποφευχθεί η ολισθηρότητα του δρόμου . Τμήμα Β: Θα γίνει τσιμεντόστρωση δρόμου πλησίον της οικίας Ασημακόπουλου Ασημάκη σύμφωνα με το σχετικό σχέδιο και σε επιφάνεια 181,77 μ2.
Οι εργασίες που πρέπει να γίνουν είναι:
α)Τοποθέτηση πλέγματος σε όλη την επιφάνεια του προς τσιμεντόστρωση δρόμου.
β)Διάστρωση σκυροδέματος πάχους 15 εκ. στην επιφάνεια του συγκεκριμένου τμήματος του δρόμου.

Βραΐλα
Στη τοπική Κοινότητα Βραίλας θα γίνει τσιμεντόστρωση πέριξ της ποτίστρας ως δείχνεται στο σχετικό σχέδιο. Η τσιμεντόστρωση θα γίνει με διάστρωση σκυροδέματος πάχους 15 εκ. αφού πρώτα διαστρωθεί χαλύβδινος οπλισμός , σε επιφάνεια 50 μ2.

Σώταινα
Στη τοπική Κοινότητα Σώταινας, θα γίνει τσιμεντόστρωση τμήματος του δρόμου που οδηγεί προς τον Ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου, και σε επιφάνεια 123,80 m2. Παράλληλα θα γίνει κάλυψη της επιφάνειας με χαλύβδινο οπλισμό και στη συνέχεια θα γίνει διάστρωση σκυροδέματος πάχους 15 εκ.

Στίλια
Στη τοπική Κοινότητα Στίλιας, θα γίνουν παρεμβάσεις σε τρεις δρομίσκους εντός της κοινότητας για τη βελτίωση της βατότητάς των.
Συγκεκριμένα:
Τμήμα Α προς οικία Χρ. Καβέρα θα γίνουν οι εξής εργασίες:Λόγω των εντόνων φθορών που παρατηρούνται στον υφιστάμενο δρομίσκο θα γίνουν οι ακόλουθες εργασίες:
1) Καθαίρεση σκυροδεμάτων(όπως φαίνονται στη προμέτρηση).
2) Υπερύψωση του φρεατίου ύδρευσης,
3) Διάστρωση με σκυρόδεμα πάχους 15 εκ. σε όλη την επιφάνεια αυτού του τμήματος. Τμήμα Β από την οικία Κουρεμένου έως οικία Αριστέας Παπανακλή θα γίνουν οι εξής εργασίες.
1) Καθαίρεση του σκυροδέματος σε όλη την επιφάνεια αυτού του τμήματος του δρόμου.
2) Τοποθέτηση σε όλη την επιφάνεια χαλύβδινου οπλισμού.
3) Διάστρωση σκυροδέματος πάχους 15 εκ. σε όλη την επιφάνεια με ιδιαίτερη προσοχή στην επανακατασκευή του ανοικτού αύλακα που προϋπήρχε με απλή διαμόρφωση κατά τη διάρκεια της σκυροδέτησης άνευ χρήσης ξυλοτύπων.
Τμήμα Γ από την οικία Αποστ. Μακρυγιάννη έως οικία Βασ. Μακρυγιάννη θα γίνουν οι εξής εργασίες.
1) Καθαίρεση του σκυροδέματος σε όλη την επιφάνεια αυτού του τμήματος του δρόμου.
2) Τοποθέτηση σε όλη την επιφάνεια χαλύβδινου οπλισμού.
3) Διάστρωση σκυροδέματος πάχους 15 εκ. σε όλη την επιφάνεια

Άβορος
Στην τοπική Κοινότητα Αβόρου, θα κατασκευασθεί κατάντι του κεντρικού δρόμου, τοίχος αντιστήριξης από λιθοδομή για την αντιστήριξη τμήματος του. Ο τοίχος που θα κατασκευαστεί από λιθοδομή ,θα έχει συνολικό μήκος 9,0 μέτρων, θα έχει ύψος 3,0 μέτρα , με προεξοχή από την επιφάνεια του δρόμου και σόλο το μήκος κατά 0,60μ. Επί της στέψης του τοίχου θα τοποθετηθούν ως καπάκια, πλάκες ακανόνιστες μέσου πάχους 5 εκ. Για την κατασκευή αυτού του τοίχου θα πρέπει από το δήμο Δωρίδος να εξασφαλιστεί η συγκατάθεση των ιδιοκτητών των οικοπέδων που βρίσκονται κατάντη του κεντρικού δρόμου στο σημείο που θα υλοποιηθεί το έργο.

Περιθιώτισσα
Στη τοπική Κοινότητα Περιθιώτισσας, θα κατασκευασθεί τοιχίσκος από λιθοδομή μήκους 52,0 μέτρων και ύψους 1,0 μέτρου για την άρση πιθανών καταπτώσεων που θα δυσχεραίνουν την κυκλοφορία και όχι για αντιστήριξη πρανούς. Η κατασκευή του τοιχίσκου θα γίνει ανάντη του δρόμου που ενώνει τον επαρχιακό δρόμο με τον οικισμό της Τοπικής Κοινότητας Περιθιώτισσας, και συγκεκριμένα μέχρι την πρώτη δεξιά στροφή όπως κατεβαίνει ο δρόμος. Η όψη του τοίχου θα είναι ανώμαλου χωρικού τύπου, και στη στέψη του θα τοποθετηθεί καπάκι από χονδρόπλακες μέσου πάχους 5 εκ. Θα κατασκευαστεί επίσης θεμέλιο πλάτους 70,0 εκ. και πάχους 20 εκ.

Καρούτες
Στη τοπική Κοινότητα Καρουτών, θα κατασκευαστούν δύο τοίχοι από λιθοδομή που κατασκευάζεται για άρση πιθανών καταπτώσεων που θα δυσχεραίνουν την κυκλοφορία και όχι για αντιστήριξη πρανούς. Ο πρώτος τοίχος μήκους 25,0 μέτρων και ύψους 1,00 μέτρου θα κατασκευαστεί από την οικία Κάζου προς οικία Σιδηρόπουλου. Ο δεύτερος τοίχος θα κατασκευαστεί στο δρόμο δίπλα στο Νεκροταφείο και συγκεκριμένα το πρώτο τμήμα του μήκους 8,50 μέτρων θα έχει ύψος 0,70 μέτρα. Το δεύτερο τμήμα μήκους 29,0 μέτρων ο τοίχος θα έχει ύψος 1,0 μέτρου. Σημειώνεται ότι η λιθοδομή θα γίνει με πέτρα της περιοχής.

Κονιάκου
Στη τοπική Κοινότητα Κονιάκου θα συνεχιστεί η τσιμεντόστρωση του δρόμου που βρίσκεται δίπλα στο Νεκροταφείο. Επειδή η επιφάνεια του τμήματος αυτού του δρόμου ,που είναι προς τσιμεντόστρωση, έχει υποστεί μεγάλες αλλοιώσεις, θα γίνει πρώτα διάστρωση με υπόβαση μεταβλητού πάχους και στη συνέχεια θα τοποθετηθεί χαλύβδινος οπλισμός και σκυρόδεμα πάχους 0,20m σε επιφάνεια 120,79 m2

Δάφνος
Στη τοπική Κοινότητα Δάφνου θα γίνει τσιμεντόστρωση τμήματος του δρόμου που οδηγεί στο Νεκροταφείο. Η αρχή της τσιμεντόστρωσης θα πραγματοποιηθεί από το σημείο της πέτρινης βρύσης και σε μήκος 30,90 μέτρων.
Θα γίνει κάλυψη της επιφάνειας 151,55m2 με χαλύβδινο οπλισμό και στη συνέχεια θα γίνει διάστρωση σκυροδέματος πάχους 15 εκ.
Απολογιστικά θα αποζημιωθεί ο ανάδοχος για την τοποθέτηση σωλήνας ύδρευσης σε μήκος 32 μ. πριν τη σκυροδέτηση του τμήματος αυτού του δρόμου.

Πηγή:Dorida News

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου