Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2016

Ψήφισμα από το Δ. Δωρίδας για το Νοσοκομείο

Ομόφωνο ψήφισμα για τις κινητοποιήσεις και τα αιτήματα αναφορικά με την υπολειτουργία του νοσοκομείου Άμφισσας και των δομών υγείας στο νομό εξέδωσε το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Δωρίδας κατά την τελευταία του συνεδρίαση την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου. Στο κείμενο τονίζεται η συμμετοχή του Δήμου στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας τηςεπόμενης Παρασκευής ενώ υιοθετεί τη δέσμη των πέντε μέτρων που αποφάσισε κι ο Δήμος Δελφών την ίδια μέρα.
Πριν από την έναρξη συζήτησης των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης ο Πρόεδρος του Σώματος Χρήστος Τσιλίκης ανέφερε:
«Μετά την έκτακτη συνάντηση που είχαμε χθες στην Άμφισσα (εγώ πήγα ως εκπρόσωπος του Δήμου μας) για τα θέματα υπολειτουργίας – υποστελέχωσης των δομών υγείας του Νομού μας (Γενικό Νοσοκομείο Άμφισσας, Κέντρα Υγείας) και ειπώθηκαν από τους ομιλητές τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι και επισκέπτες της περιοχής μας, προτείνω τη συζήτηση του θέματος εκτός ημερήσιας διάταξης, ως κατεπείγον και την έκδοση ενός ψηφίσματος από το Δημοτικό μας Συμβούλιο».

Και συνέχισε τονίζοντας: Όπως είναι σε όλους μας γνωστό το Νοσοκομείο Άμφισσας εδώ και αρκετό καιρό έχει υποστεί πλήρη υποβάθμιση και δεν λειτουργεί καθόλου η Παθολογική Κλινική του. Οι κάτοικοι του Ν. Φωκίδας και όχι μόνο
δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν και ταλαιπωρούνται, αφού οι ασθενείς τους χρειάζεται να μεταβούν είτε στην Αθήνα είτε σε άλλα περιφερειακά νοσοκομεία για την υγειονομική τους περίθαλψη. Το αίσθημα ανασφάλειας των συμπολιτών μας είναι μεγάλο και γι’ αυτό έγινε η χθεσινή συνάντηση που σας προανέφερα στην Άμφισσα, όπου συζητήθηκαν όλα αυτά τα θέματα κι αποφασίστηκε το συλλαλητήριο της 19ης Φεβρουαρίου 2016 στο Υπουργείο Υγείας στην Αθήνα, προκειμένου να διατρανώσουμε την αγωνία μας και να ζητήσουμε την επίλυση των χρόνιων προβλημάτων του Νοσοκομείου Άμφισσας καθώς και των λοιπών δομών Υγείας του Νομού Φωκίδας.»

Στη συνέχεια ομόφωνα οι σύμβουλοι εξέδωσαν το ακόλουθο ψήφισμα:

Το Δημοτικό Συμβούλιο Δωρίδος, κατά τη συνεδρίασή του την 11η Φεβρουαρίου 2016, συζήτησε το θέμα της υπολειτουργίας – υποστελέχωσης του Νοσοκομείου Άμφισσας, μετά την ενημέρωσή του από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. ο οποίος παραβρέθηκε ως εκπρόσωπος του Δήμου μας στη σύσκεψη φορέων του Ν. Φωκίδας, που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Δήμου Δελφών στην αίθουσα του Δ.Σ. στην Άμφισσα την Τετάρτη 10-2-2016, όπου εξετάστηκαν διεξοδικά τα θέματα υπολειτουργίας του Νοσοκομείου Άμφισσας.

Διαπιστώνει:

α. Το Νοσοκομείο Άμφισσας, το οποίο εξυπηρετεί όχι μόνο τους κατοίκους του Ν. Φωκίδας αλλά τους επισκέπτες στον παγκόσμιας εμβέλειας Αρχαιολογικό Χώρο των Δελφών καθώς και τα δύο σωφρονιστικά καταστήματα της Άμφισσας και του Μαλανδρίνου την περίοδο αυτή έχει υποστεί πλήρη υποβάθμιση με αποτέλεσμα να μην λειτουργεί η βασικότερη δομή του η Παθολογική Κλινική.

β. Η υπολειτουργία του Νοσοκομείου Άμφισσας έχει ως αποτέλεσμα τη μετάβαση των ασθενών στην Αθήνα και τη διακομιδή σε άλλα περιφερειακά νοσοκομεία. Το κόστος της υπολειτουργίας του Νοσοκομείου της Άμφισσας ξεπερνά κατά πολύ το κόστος του διορισμού γιατρών.

γ. Το αίσθημα ανασφάλειας των συμπολιτών μας είναι κυρίαρχο στην περιοχή μας.

Μετά τα ανωτέρω το Δημοτικό Συμβούλιο Δωρίδος

ψηφίζει     ο μ ό φ ω ν α :

– Τη συμμετοχή του Δήμου Δωρίδος στο συλλαλητήριο της 19ης Φεβρουαρίου 2016 στο Υπουργείο Υγείας στην Αθήνα, προκειμένου να διατρανώσουμε την αγωνία μας και να ζητήσουμε την
επίλυση των χρόνιων προβλημάτων του Νοσοκομείου Άμφισσας καθώς και των λοιπών δομών Υγείας του Νομού Φωκίδας.

– Ζητάει από τον Υπουργό Υγείας:

Να προκηρυχθούν αμέσως οι δύο (2) κενές θέσεις Παθολόγων, ώστε να λειτουργήσει πλήρως η Παθολογική Κλινική και κατά συνέπεια το Νοσοκομείο Άμφισσας.

Να ορισθεί 4η θέση Παθολόγου στο Νοσοκομείο, με τροποποίηση του οργανογράμματος, προκειμένου να εξασφαλιστεί η εφημερία της Παθολογικής Κλινικής.

Να επιλυθούν το συντομότερο δυνατόν τα θέματα της μονιμοποίησης της Νεφρολόγου, της πρόσληψης Ορθοπεδικού και της επαναπροκήρυξης της θέσης Καρδιολόγου.

– Ως Δήμος Δωρίδος παρακολουθούμε από κοντά τις εξελίξεις του θέματος και στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου αναμένουμε να παραστεί ο Βουλευτής Φωκίδας, προκειμένου να μας ενημερώσει σχετικά.

Το παρόν ψήφισμα να επιδοθεί στον Υπουργό Υγείας, στον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας, στον Πρόεδρο της Βουλής (με την παράκληση να διανεμηθεί σε όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα) καθώς και στο Βουλευτή Φωκίδας.

http://www.amfissaface.gr/2016/02/14/post-142/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου