Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016

Σεισμός 4,3 ρίχτερ κούνησε και τη Δωρίδα

Κουνήθηκε η Δωρίδα και η γύρω περιοχή το απόγευμα από σεισμό που είχαμε με επίκεντρο Δυτικά της Ναυπάκτου.
Ο σεισμός ήταν μεγέθους 4,3 R της κλίμακας ρίχτερ, είχε εστιακό βάθος 5 χλμ. και επίκεντρο την περιοχή μεταξύ Ναυπάκτου - Αντιρρίου.


Βέβαια όπως γίνεται κάθε φορά ενημέρωση έδωσαν τόσο το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, όσο και το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο με μικρές αποκλίσεις στα μεγέθη που παρουσίασαν.

Το θετικό είναι ότι σύμφωνα με στοιχεία της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας δεν αναφέρθηκαν κάποιες ζημιές.

Μέχρι αργά το απόγευμα είχαμε μερικούς ακόμα μικροσεισμός που δεν ξεπερνούσαν όμως τα 2,1 ρίχτερ.

Σε δηλώσεις του ο καθηγητής Δυναμικής και Εφαρμοσμένης Τεχνολογίας Ευθύμιος Λέκκας είπε ότι ο σεισμός ήταν μεγέθους 4,4 της κλίμακας Ρίχτερ και είχε επίκεντρο την περιοχή 4χλμ μακριά της Ναυπάκτου. Πρόκειται για τον κύριο σεισμό, ενώ δεν μας εμπνέει καμία ανησυχία. Είναι ένα συνηθισμένο φαινόμενο που σχετίζεται με τα ρήγματα της περιοχής. Ο Ε. Λέκκας είπε ακόμα ότι δεν τον ανησυχεί η συγκεκριμένη σεισμική δραστηριότητα.

Από την πλευρά του ο καθηγητής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Άκης Τσελέντης ανέφερε ότι ήταν κατά 90% ο κύριος σεισμός, μεγέθους 4,3 ρίχτερ και ήταν ιδιαίτερα αισθητός διότι το επίκεντρο ήταν στην ξηρά, 3 χλμ δυτικά της Ναυπάκτου και είχε μικρό εστιακό βάθος.

ΠΗΓΗ:DORIDA News

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου