Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2018

Στις 22/1 με Υπουργό για το Πανεπιστήμιο Στερεάς οι Δήμαρχοι

Στην Αθήνα κατεβαίνουν την Δευτέρα 22 Ιανουαρίου Δήμαρχοι και βουλευτές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για να διεκδικήσουν την επανασύσταση του Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας με έδρα τη Λαμία. Στο ραντεβού με τον υπουργό Παιδείας αναμένεται να ξεκαθαρίσουν και οι προθέσεις της κυβέρνησης για τις δρομολογούμενες μεταρρυθμίσεις στο χώρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευση.

 Την Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2018 πραγματοποιήθηκε η 1η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας για το νέο έτος, στα γραφεία της, στη Λαμία. Κατά την έναρξη της συνεδρίασης, ο Πρόεδρος της Π.Ε.Δ. και Δήμαρχος Ορχομενού, κ. Υπερήφανος καλωσόρισε τα Μέλη και ευχήθηκε καλή και δημιουργική χρονιά σε όλους και σε σχέση με την ΠΕΔ να συνεχίσει να είναι παραγωγική, δραστήρια και αποτελεσματική προς όφελος των τοπικών κοινωνιών και των πολιτών. Βασικό θέμα της συνεδρίασης αποτέλεσε η ενημέρωση σχετικά με τη διεκδίκηση της Αυτοδιοίκησης για την ίδρυση Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας και την απάντηση του Υπουργού στο αίτημα της ΠΕΔ για συνάντηση μαζί του για το συγκεκριμένο ζήτημα.

«Στο πλαίσιο της ημερίδας που πραγματοποιήθηκε στις 13 Δεκεμβρίου 2017, για την προοπτική ίδρυσης Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας αποφασίσαμε να επιδιώξουμε συνάντηση με τον Υπουργό για να αναλύσουμε τις θέσεις μας και να παραθέσουμε τεκμηριωμένες απόψεις που συνηγορούν στην αναγκαιότητα ίδρυσης Πανεπιστημίου για την Περιφέρειά μας. Στείλαμε το αίτημά μας και όπως ενημερωθήκαμε κι από τον Βουλευτή Ευβοίας και Μέλος του Δ.Σ. μας, κ. Πρατσόλη, η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 22 Ιανουαρίου και θα έχουμε την ευκαιρία να πείσουμε τον Υπουργό για τα συγκριτικά πλεονεκτήματα και τις καινοτομίες, που θα ενσωματώνει το Πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδας και να ικανοποιήσουμε το πάγιο αυτό αίτημά της κοινωνίας μας», τόνισε ο κ. Υπερήφανος.

ΠΗΓΗ:  Amfissaface

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου