Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

Επιχείριση απεγκλωβισμού, ζαρκάδι είχε εγκλωβιστεί στο φράγμα του Μόρνου

Πολύωρη επιχείριση των ανδρών 7ης ΕΜΑΚ και των Πυροσβεστών Φωκίδας για να απεγκλωβίσουν ζαρκάδι που είχε εγκλωβιστεί στο φράγμα του Μόρνου.
Το άτυχο ζώο πρέπει να είχε πάνω από δυο ήμερες μέσα στο κανάλι. Ήταν εξαντλημένο από την υπερπροσπάθεια που κατέβαλε για να βγει, αλλά δεν τα κατάφερε.

Πέντε άνδρες της 7ης ΕΚΑΚ από τη Λαμία με επικεφαλής τον Υποδιοικητή Σίμο Αποστόλου πήγαν στο σημείο με σωστική λέμβο και σε συνεργασία με τους πυροσβέστες του Π.Κ Λιδορικίου κατάφεραν να απεγκλωβίσουν το ζαρκάδι από το κανάλι.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία ειδοποιήθηκε από την Προϊσταμένη της ΕΥΔΑΠ του φράγματος και ο χώρος εγκλωβισμού ήταν μια περιοχή με νερό (λεκάνες απορροής της υπερχείλισης του φράγματος από την λίμνη) ύψους 40 μέτρων, βάθους νερού 25 μέτρων, μήκους 70 μέτρων και πλάτους 30 μέτρων περίπου.

Το ζαρκάδι είχε εγκλωβιστεί στις λεκάνες απορροής από άγνωστη αιτία και κολυμπούσε συνεχώς χωρίς να υπάρχει διέξοδος διαφυγής με αποτέλεσμα να κινδυνεύει άμεσα η ζωή του λόγω της κόπωσης που είχε προέλθει από την συνεχή κολύμβηση.





ΠΗΓΗ: Amfissapress.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου