Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2016

Συνάντηση Δημάρχου Δωρίδας με κ. Κουρουμπλή για τα προβλήματα του Δήμου

Τα μεγάλα και σύνθετα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος Δωρίδος έθεσε υπόψη του Υπουργού Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή, ο Δήμαρχος Δωρίδος Γιώργος Καπεντζώνης στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 12/1/2016 στο Υπουργείο Εσωτερικών. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Αντιδήμαρχος Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, ο Ειδικός Συνεργάτης του Δημάρχου Μιλτιάδης Ασημακόπουλος, καθώς και συνεργάτες του Υπουργού.
Τα θέματα που τέθηκαν ήταν:

1. Η καταβολή Αντισταθμιστικών Πόρων για την άρση των επιπτώσεων από την κατασκευή της τεχνητής λίμνης του Μόρνου, καθώς και λιμνών με παρόμοια προβλήματα. Οι πόροι αυτοί αποτελούν σημαντικό στοιχείο για τον Δήμο και πρέπει να προβλεφθούν με νομοθετική ρύθμιση, ώστε να υποστηρίξουν την ανάπτυξή του σε βάθος χρόνου.

2. Η στελέχωση των Υπηρεσιών με Επιστημονικό Προσωπικό, για να παρακολουθούν τις προσκλήσεις χρηματοδοτούμενων προγραμμάτων από εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους, να εκπονούν μελέτες, να συντάσσουν προτάσεις για χρηματοδότηση στο πλαίσιο του νέου ΕΣΠΑ, κλπ. κλπ.

3. Η Δημιουργία θέσης μετακλητού Γενικού Γραμματέα στο Δήμο Δωρίδος προκειμένου να αντιμετωπιστούν σοβαρά λειτουργικά προβλήματα, που σχετίζονται με διάφορους παράγοντες όπως: η μεγάλη γεωγραφική του έκταση (είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, με 1.03 εκατομ. τετρ. μέτρα), η μεγάλη διασπορά των  Τοπικών Κοινοτήτων, η έλλειψη επιστημονικού προσωπικού, η ανάγκη συντονισμού των υπηρεσιών, κλπ.

4. Έκτακτη χρηματοδότηση του Δήμου Δωρίδος για την αντιμετώπιση  προβλημάτων από φυσικές καταστροφές.

5. Ένταξη στις ευεργετικές διατάξεις των ορεινών Δήμων.

6. Συμμετοχή του Δήμου σε προγράμματα ψηφιακής σύγκλισης, για να δοθεί η δυνατότητα να ξεπεραστούν διάφορες οργανωτικές δυσκολίες, να προβληθεί ο Δήμος με στόχο την  τουριστική του ανάπτυξη, να γίνουν γνωστά τα τοπικά του προϊόντα στο ελληνικό και διεθνές κοινό μέσω του διαδικτύου, με στόχο την οικονομική ανάπτυξη και τη συγκράτηση του τοπικού πληθυσμού στις εστίες του, κλπ.

Ο Υπουργός αντιμετώπισε με θετικό τρόπο τα θέματα που τέθηκαν από τον Δήμαρχο και συμφωνήθηκε να γίνουν άμεσα τεχνικές συναντήσεις με στελέχη του Υπουργείου, του Δήμου και των εμπλεκόμενων Οργανισμών, για να επεξεργαστούν και δρομολογήσουν λύσεις στα παραπάνω θέματα.

Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τον Υπουργό για το άριστο κλίμα που επεκράτησε στη  συνάντηση, για την κατανόηση των προβλημάτων του Δήμου  Δωρίδος, καθώς και για την άμεση δρομολόγηση εξέτασης των προβλημάτων στην κατεύθυνση επίλυσής τους.

ΠΗΓΗ:ilaliatisroumelis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου