Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014

Γεννήθηκε..Ένωση Δωριέων Επιστημόνων με όραμά της, την ανάπτυξη της Δωρίδας

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας η ιδρυτική συνέλευση της Ένωσης Δωριέων Επιστημόνων
Όραμά της και στόχος η αναβίωση της Δωρίδας με την αξιοποίηση όλων των πνευματικών, τεχνικών, πολιτιστικών δυνάμεων της ευρύτερης Δωρικής οικογένειας.

Ως γνωστόν μια Επιτροπή Δωριέων (Δημήτρης Παναγιωτόπουλος,Καθηγητής Πανεπιστημίου – Δικηγόρος, Αρχιμανδρίτης Χρύσανθος Καρατζαφέρης, Εφημέριος Πόλεως Λιδωρικίου, Χαράλαμπος Πέτρου, τ. Πρόεδρος Τοπικού Συμβουλίου Λιδωρικίου, Ευθύμιος Ξυλάγγουρας, Πρόεδρος των εν Αθήναις Λιδωρικιωτών η «Γκιώνα» , Γεώργιος Παπαθανασίου, Σύμβουλος Επιχειρήσεων, Μέλος Δ.Σ. Αναπτυξιακής Εταιρίας Μόρνου και Πρόεδρος της ΑΕΜΚΧ «ΙΑΝИΟΥΣ») πήρε την πρωτοβουλία να δημιουργήσει ένα συλλογικό όργανο με την επωνυμία «ΕΝΩΣΗ ΔΩΡΙΕΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ – Ε.Δ.ΕΠ.», και κάλεσε να συσπειρωθούν όλοι οι επιστήμονες που κατάγονται από τη Δωρίδα και αγωνιούν για την τύχη της.

Και πράγματι μεγάλο πλήθος Δωριέων ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα και όπως τονίστηκε από τους εκπροσώπους της Επιτροπής Πρωτοβουλίας, η Δωρίδα έχει μακρά παράδοση στην ανάδειξη πνευματικών ανθρώπων της επιστήμης, των τεχνών και του πολιτισμού, οι οποίοι την τιμούν διαχρονικά.

Με αυτό το σκεπτικό, η υπό ίδρυση «Ένωση Δωριέων Επιστημόνων», προσδοκά από όλους μας να αναλάβουμε δράση και να συμβάλλουμε ενεργά στην αναγέννηση και την πρόοδο του τόπου, δημιουργώντας ταυτόχρονα πεδίο προσωπικής και συλλογικής αναγνώρισης των επιστημονικών δεξιοτήτων και ικανοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού της Δωρίδας.

Επιδίωξή μας, τονίστηκε από τους πρωτεργάτες , είναι να χειριστούμε με δημιουργική φαντασία και να συμβάλουμε στο να δοθούν βιώσιμες λύσεις στα προβλήματα της περιοχής, τα πιο γνωστά από τα οποία είναι το κακό οδικό δίκτυο, η έλλειψη στρατηγικής για τουριστική ανάπτυξη, η αδυναμία αξιοποίησης της λίμνης και του φυσικού κάλλους της περιοχής, λόγω των απαγορεύσεων από την ΕΥΔΑΠ κ.ά.

Για την πραγματοποίηση των σκοπών της Ε.Δ.ΕΠ., η Επιτροπή Πρωτοβουλίας πρότεινε και έχει εντάξει μεταξύ των άλλων στόχων :

  • Την Καταγραφή των Δωριέων Επιστημόνων και ανάδειξη του έργου τους.
  • Την Παροχή επιστημονικής αρωγής στους Δημόσιους και λοιπούς τοπικούς Φορείς, που θα το ζητήσουν .
  • Την Υποστήριξη των νέων Δωριέων επιστημόνων της νεανικής επιχειρηματικότητας.
  • Την Ανάληψη πρωτοβουλιών για την ανάδειξη και αναγνώριση του πνευματικού, πολιτιστικού και φυσικού πλούτου της ευρύτερης περιοχής της Δωρίδας, ώστε να καταστεί, όπως δικαιούται, τουριστικό κέντρο.
  • Τη Συνεισφορά στην υπόδειξη τρόπων και μέσων προς ανάπτυξη των παραγωγικών δομών της περιοχής.

Παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Φωκίδας Θεόκτιστος, η Βουλευτής Ασπασία Μανδρέκα , ο Αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Ράμμος, ο Δήμαρχος Γιώργος Καπεντζώνης, που μίλησαν στην συνέλευση , χαιρετίζοντας την σημαντική αυτή πρωτοβουλία, στην οποία θα σταθούν δίπλα και θα βοηθήσουν με όλες τους τις δυνάμεις. Εποικοδομητικές ήταν επίσης στη συνέχεια οι παρεμβάσεις τους και οι παρατηρήσεις για το καταστατικό και τον τρόπο λειτουργίας της Ένωσης.

Από την συνέλευση μεταξύ άλλων αποφασίστηκε μετά από ψηφοφορία ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης θα είναι 11μελές και η έδρα της θα είναι η Αθήνα.

Πολλές και χρήσιμες ήταν επίσης οι παρεμβάσεις του Αντιδημάρχου Κ. Αντωνόπουλου , των πρώην και νυν Προέδρων της Δωρικής Αδελφότητας Κ. Λιάπη και Ι. Μπαλατσούρα, του δικηγόρου Γ. Πίττα, του καθηγητού ΤΕΙ – Μηχανικού Τάσου Σακαρέλλου, του καθηγητού Κ. Κάρμα και πολλών άλλων επιστημόνων που παραβρέθηκαν.

Το παρόν έδωσαν ακόμα ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Χρήστος Τσιλίκης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Ανδρέας Ευσταθίου και Ανδρέας Δημόπουλος, η Πρόεδρος της Ένωσης Γυναικών Φωκίδας Λαμπρινή Κουφάκη , ο Δωριεύς δημοτικός σύμβουλος της Καλλιθέας Αττικής Κώστας Ευσταθίου,πολλοί Πρόεδροι Συλλόγων της Δωρίδας στην Αθήνα, κ.ά.








ΠΗΓΗ: DORIDA News






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου