Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014

Άντεξε η Δωρίδα από τον σεισμό.

Περισσότερες, από ότι αρχικά εικαζόταν, είναι τελικά οι ζημιές που προκλήθηκαν στο Αίγιο από το σεισμό των 4,9 Ρίχτερ το απόγευμα της Παρασκευής, εν αντιθέσει με την Δωρίδα που την έβγαλε καθαρή.
Ο σεισμός που σε πολλούς έφερε μνήμες από το καταστροφικό χτύπημα του Εγκέλαδου το 1995, παρότι δεν ήταν πάρα πολύ μεγάλος, προκάλεσε ιδιαίτερη αναστάτωση στους κατοίκους του Αιγίου και τη Δωρίδας καθώς ήταν επιφανειακός, είχε μεγάλη διάρκεια και έντονη βουή.
Τα κλιμάκια του δήμου Αιγίου πραγματοποιούν συνεχείς αυτοψίες και ήδη έχουν καταγραφεί ζημιές σε περισσότερα από 300 σπίτια. Είναι ενδεικτικό ότι σε μια πολυκατοικία υπάρχουν ρωγμές και στα 24 διαμερίσματα ενώ έχουν αναφερθεί ζημιές η οποία και εκκενώθηκε για προληπτικούς λόγους.

Οι κυριότερες ζημιές εντοπίστηκαν σε ένα παλιό εγκαταλελειμμένο κτίριο, το μεγαλύτερο μέρος του οποίου κατέρρευσε. Ένα από τα κτίρια που έπαθαν μεγάλες ζημιές είναι και η εκκλησία της Φανερωμένης, που είχε μείνει κλειστή για πέντε χρόνια μετά το σεισμό του 1995 προκειμένου να επισκευαστούν οι μεγάλες ζημιές που είχαν προκληθεί τότε. Τέλος, μεγάλες είναι και οι ζημιές στα γραφεία της τοπικής ομάδας του Παναιγιάλειου.

Οι σεισμολόγοι εμφανίζονται, πάντως, καθησυχαστικοί καθώς όπως λένε τέτοιας έντασης σεισμοί είναι συνηθισμένοι στην περιοχή.

ΠΗΓΗ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου