Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

Κινήσεις για αλλαγή των αντικειμενικών αξιών στα χωριά του Δήμου Δωρίδας

Συντονισμένες προσπάθειες ξεκινά ο Δήμος Δωρίδας για την αλλαγή των αντικειμενικών αξιών ακινήτων στη χωριά του Δήμου που είναι κατάφορα άδικες, υπέρογκες, εξωπραγματικές και ληστρικές.Το θέμα έχει απασχολήσει αρκετά τον τελευταίο καιρό τα στελέχη του Δήμου και ο Δήμαρχος Γ. Καπεντζώνης συντονίζει όλες τις απαραίτητες ενέργειες που θα φέρουν το επιθυμητό και δίκαιο αποτέλεσμα.

Το θέμα θα συζητηθεί και στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο με εισήγηση του Αντιδημάρχου Κώστα Αντωνόπουλου, όπου θα ζητηθεί η σύσταση ειδικής ομάδας εργασίας αποτελούμενη από Δημοτικούς Συμβούλους και ειδικούς εμπειρογνώμονες προκειμένου να επεξεργαστεί το μείζον αυτό ζήτημα και να φέρει άμεσα πρόταση για το ύψος των τιμών ζώνης σύμφωνα με τα πραγματικά δεδομένα της Δωρίδας.

Επιπλέον θα γίνουν ενέργειες για την ανάδειξη του θέματος στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) ενώ η Δημοτική Αρχή προτίθεται να έρθει σε επαφή και με άλλους Δήμους που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα προκειμένου να υπάρξει κοινή αντιμετώπιση και συντονισμός ενεργειών.

Ταυτόχρονα θα ενημερωθεί και η Βουλευτής Φωκίδας Ασπασία Μανδρέκα με στόχο και τη δική της συνδρομή στις ενέργειες του Δήμου ενώ θα επιδιωχθεί συνάντηση και με τον αρμόδιο Υφυπουργό.

Να σημειώσουμε ότι οι τιμές ζώνης που έχουν οριστεί στις Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Δωρίδας χαρακτηρίζονται εξαιρετικά υψηλές και σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Κώστας Αντωνόπουλος το Υπουργείο δεν έλαβε υπόψη του ως όφειλε την πραγματική κατάσταση σχετικά με την οικονομική και οικιστική ανάπτυξη της περιοχής, την εισοδηματική κατάσταση των κατοίκων κλπ εφαρμόζοντας μια οριζόντια και άδικη για τους δημότες πολιτική εισπρακτικού χαρακτήρα.

Πρέπει να σημειώσουμε εδώ ότι η τιμή ζώνης και κατ’ επέκταση η προκύπτουσα αντικειμενική αξία επηρεάζουν μία σειρά φόρων, μεταβίβασης, κληρονομιάς, γονικής παροχής, ακίνητης περιουσίας, ΕΕΤΗΔΕ κλπ και πλέον το Υπουργείο οφείλει να προχωρήσει σε αναπροσαρμογή του καθεστώτος στο Δήμο Δωρίδας, με όρους δικαιοσύνης ώστε ο πολίτης να αισθάνεται ότι στο Ελληνικό Κράτος ισχύουν οι θεμελιώδεις διοικητικές αρχές της ισότητας και αναλογικότητας.


ΠΗΓΗ:DORIDA News

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου